Lage btw wijziging

Home > Lage btw wijziging

DE BTW WIJZIGT VAN 6% NAAR 9% 

Het lage btw-tarief wordt per 1 januari 2019 verhoogt van 6% naar 9%. De wijziging lijkt voor sommigen op het oog klein, maar kan een grote impact hebben op jouw business. Naast o.a. alle eventuele prijswijzigingen en nieuwe prijs-labels, moet je kassa of touchscreen-systeem worden aangepast. De wijziging geldt voor alle transacties die je na 00:00 op 1 januari 2019 doet.  

Twee wijzigingsopties voor je kassa 

Je kunt de wijziging op twee manieren doorvoeren 

Voeg een nieuw btwpercentage toe aan de kassa en verander het btw-percentage bij je artikelen  

of  

pas het bestaande (6) percentage aan, naar 9.  

Prijzen verhogen? 

Je klanten of gasten betalen de prijs voor jouw producten of diensten inclusief btw. De verhoging van de btw kun je doorberekenen in de uiteindelijke verkoopprijs. Je brutowinst blijft dan gelijk. Je kunt er ook voor kiezen de prijzen gelijk te houden. Dit kan je een concurrentievoordeel opleveren.   

Naast je kassa 

Overal waar je nu het lage btw-tarief van 6% hebt staan, moet straks 9% staan. Bijvoorbeeld in je kassasysteem, je boekhoudprogramma of je btw-administratie. Check op tijd of je dit zelf kunt aanpassen. Of dat je leverancier of wij dit voor je moeten doen. 

Wat nu? 

In de handleidingen van je kassa vind je meer informatie over het wijzigen van het btw-percentage. Neem contact met ons op indien je niet weet hoe je artikelen of het btwpercentage moet veranderen. Wij kunnen helpen met informatie en als alternatief deze wijzigingen voor je doorvoeren. Bij vragen staan wij voor je klaar via Facebook, WhatsApp, telefoon 0180-318100 of mail support@welpos.eu.